Smart Comfort Home “Bouw slimmer en groener”.

Binnen Smart Comfort Home hebben we ons 2 jaar geleden als doel gesteld om circulair en duurzaam te gaan bouwen. Een bewuste keuze voor groener bouwen. We willen met ons bouwsysteem een duidelijke bijdrage leveren aan de reductie van de CO2 uitstoot en minder belastend voor het milieu gaan bouwen.

Wat betekent dit? In onze visie gaat het dan om a) het beperken van de benodigde materialen b) het gebruik van hernieuwbare grondstoffen denk hierbij aan hout, cellulose, houtwol, vlas etc. c) het gebruik van directe natuurlijke producten (hout, cellulose, houtwol etc) en tot slot het zo maximaal toepassen van producten die demonteerbaar zijn en 1 op 1 kunnen worden hergebruikt

Met de toepassing van hout in combinatie met een hoogwaardige isolatieschil en duurzame installaties zetten we vol in op de bouw van energiezuinige circulaire woningen met een aangenaam en gezond woonklimaat. Warm in de winter en koel in de zomer.

Een Smart Comfort Home woning voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Comfort
  • Biobased
  • Circulair/ hernieuwbare materialen
  • Positieve footprint
  • Woningen op maat
  • Aardbevingsbestendig
  • 100% energieneutraal
  • Cellulose als isolatie

Het bouwsysteem nader bekeken.

Het prefab houten casco op basis van volhout is PEFC /FSC gecertificeerd. Dit casco wordt in de timmerfabriek geproduceerd door één van onze gespecialiseerde partner. De leverancier van de houten kozijnen is FSC gecertificeerd, de kozijnen worden gemaakt van Accoya.

Bouw en installatie

De woningen worden geprefabriceerd in de fabriek, waar mogelijk wordt de buitenafwerking ook in de fabriek aangebracht, de kozijnen worden ook al in de fabriek in de wanden gezet.  De woningen worden op de bouwplaats met een duurzame elektrische kraan geplaatst. In 2 dagen wordt het volledige casco van de woning gemonteerd. Waarna gestart kan worden met op de bouwlocatie, het luchtdicht maken van de woningen en het volblazen van de wanden met cellulose.

Als de wanden geïsoleerd zijn, kunnen de wanden worden voorzien van een installatieplaat en kan de elektrische installatie worden aangebracht. Naderhand kan de afwerking van de wanden en van de plafonds starten.

De woning kan vervolgens volledig inpandig worden afgebouwd, d.m.v. stucwerken, afwerkvloeren, tegelwerken en af montage installatiewerk.  Na een korte bouwtijd van ca. 3 maanden wordt de woning opgeleverd aan de opdrachtgever.

Bij de bouw is geen afval op de bouw ons uitgangspunt, afval op de bouw wordt allemaal gescheiden ingezameld en leveranciers nemen alle verpakkingsmaterialen in, om dit te recyclen of her te gebruiken. 

Wat zijn de klantvoordelen van het bouwen met Smart Comfort Home?

Bespaar op bouwkosten. Door de efficiënte werkwijze kan er aanzienlijk worden bespaard op de bouwkosten ten opzichte van reguliere bouw.

Energieneutraal en milieuvriendelijk. Mede door het gebruik van biobased materialen is elke woning volledig energieneutraal. Bespaar hierdoor ook op energiekosten.

Woningen op maat met volledige keuzevrijheid. Een uniek ontwerp? Niets is te gek. Ontwerp je woning precies zoals je hem wilt. Creativiteit via uw eigen architect of de architect van Smart Comfort Home.

Gezond en comfortabel woonklimaat. De zeer hoge RC waarde van 9.0 draagt bij tot een comfortabel woonklimaat. Warm in de winter en koel in zomer.

Volledig circulair gebouwd. Door gebruik van biobased materialen wordt er milieuvriendelijk gebouwd.

Niet voor niets is onze slogan “Bouw Slimmer en groener” met Smart Comfort Home. Kijk tot slot verder op de website www.smartcomforthome.nl voor onze bouwwijze en modelwoningen.

Bericht delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email